تحقیقات نشان داده است که مالچهای سفید یا نقرهای نور بیشتری را منعکس میکنند و میزان کمتری از تابش مادونقرمز، نسبت به قرمز را در مقایسه با مالچهای سیاه یا قرمز دارند، درحالیکه درجه حرارت خاک در زیر مالچهای سیاه و قرمز بالاتر است.
مطالعات بر روی گوجه فرنگی در خاورمیانه نشان میدهد که بالاترین بازده اولیه محصول از مالچهای پلاستیکی نقرهای، سفید با پشت سیاه و سیاه با پشت سفید در مقایسه با کشت در زمین لخت به دست آمده است و تمامی تیمارهای مالچ، بهطور قابل توجهی عملکرد محصول قابل فروش در بازار را افزایش دادهاند
خیار گیاهی با نام علمی sativus Cucumis از خانواده Cucurbitacae میباشد. به احتمال قوی این محصول بومی آسیا و افریقاست و در حدود هزاران سال است کشت میشود. خیار در مقابل سرما حساس و 5 باشد میوهها بحدکافی تشکیل نمیشوند و یا اینکه اختلالات C طالب گرماست. چنانچه دمای شب پائینتر از ° C 12 و برای رشد و نمو بالای ° C فیزیولوژیکی در آنها ظاهر میگردد. حداقل دما برای جوانه زدن بذر خیار ° 17 به بالا باز میشوند. عمل لقاح در دمای C 15 به بالا و گردهها در دمای ° C 10 میباشد. گلها ابتدا در دمای ° 26 تا 29 درجه سانتیگراد انجام میگیرد.البیته به این نکته باید اشاره کرد که مهمترین بخش در شروع کشت این محصول ، تهیه بذر خیار گلخانه ای با کیفیت میباشد که از اهمیت بالایی برخوردرا است. زمان متوسط جوانهزنی بذر در شرایط ایده ال 3 تا 4 روز و طول دوره رشد تا میوهدهی پس از نشاء در حدود 35 تا 50 روز است. همچنین تراکم استاندارد و مناسب کشت در مترمربع برای کشت زمستانه 2/2 در مترمربع و برای کشت بهاره 7/1 در مترمربع میباشد. از 8 هزار هکتار سطح گلخانه کشورمان در حدود 5/4 هزار هکتار به کشت این محصول اختصاص دارد. مناطق عمده در کشت خیار گلخانهای شامل جیرفت، یزد، اصفهان میباشد. کاشت نحوه کشت خیار به دو روش مستقیم و نشایی انجام میگیرد که بهتر است برای تسهیل در رشد و مقاومسازی بوته از روش نشاء استفاده گردد. در این روش در سینی نشا از پیتماس و کوکوپیت به نسبتهای مشخص استفاده میشود. در شرایط ایدهال بعد از 3 تا 6 روز جوانهزنی صورت گرفته و یک ماه بعد میتوان نشاء را به زمین اصلی انتقال داد. برای زمان کشت خیار با توجه به شرایط آب و هوایی منطقه باید اقدام شود چنانکه در منطقه جیرفت کشت از اوایل مهر ماه شروع و تا اواخر خرداد ماه ادامه دارد اما در بسیاری از مناطق دیگر با توجه به شرایط آب و هوایی دو فصل کشت بهاره و پائیزه وجود دارد. داشت: آبیاری دوره آبیاری بر اساس سن گیاه، بافت خاک و دمای منطقه توصیه میگردد. آبیاری زیاد باعث شستشوی خاک شده و مواد غذایی کمتری در اختیار ریشه قرار میگیرد، از طرفی آبیاری کم نیز باعث پژمردگی و تنش برای گیاه میگردد. بهترین زمان آبیاری هنگامی است که رطوبت خاک به 25 %رسیده باشد. بهتر است در مرحله 4 برگی شک تشنگی به گیاه داده شود تا ریشه گیاه برای جذب آب به عمق بیشتری نفوذ کرده و در نتیجه گیاه قویتر خواهد شد. نصب تیپهای آبیاری نیز باید به نوعی باشد که محدوده رطوبتی بین دو قطره چکان پوشش داده شود. آب مناسب برای آبیاری در EC کمتر از 1 بسیار خوب، EC بین 1 تا 2 مناسب ، EC 2 تا 3 کمی زیاد، EC 3 تا 4 زیاد و EC بالاتر از 4 بسیار زیاد غیر قابل قبول میباشد. همچنین pH مناسب آب برای آبیاری حدود 7/6 میباشد. در بین تمامی مراحل مرحله گلدهی بیشترین نیاز آبی را در گیاه دارد.
ضد عفونی با بخار : این روش ساده ، سریع و موثر تر از ضد عفونی با مواد شیمیایی است . در این روش زهکشی و هوادهی خاک بهبود می یابد . بخار با دمای بالا باعث تشکیل موادی شبیه سیمان می شود که ذرات کوچک خاک را به هم چسبانده و ساختمان خاک را بهبود می بخشد . در این روش ورتیسلیوم کنترل می شود .