لزوم سمپاشی در برخی اماکن و منازل است که با برخورد با جانوران موذی نظیر سوسک و موش و امثالهم ضرورت پیدا میکند. و خانوادهها مجبور به سمپاشی منازل، کارخانه، دامداری، مرغداری و … میشود .
نکته مهم در این مساله این است که افراد ناآشنا با استفاده از سموم نباتی، سلامت افرادخانواده بخصوص کودکان، میانسالان، خانمهای باردار و بیماران قلبی، کلیوی، ریوی و … را به خطر میاندازند. استفاده از سموم نباتی غیراستاندارد و تایید نشده خطر سقط جنین، مشکلات پوستی، عصبی و تنفسی را افزایش میدهد.
باید به خاطر سپرد که حتماً از شرکتهای سمپاشی دارای مجوز از وزارت بهداشت برای این کار کمک گرفته شود و تا چند ساعت پس از سمپاشی، خانه خالی از سکنه باشد تا بخار و ذرات معلق سم از بین برود.
سم تا زمانی که مرطوب است میتواند مسمومیت ایجاد کند. به همین دلیل توصیه میشود هنگام سمپاشی و تا 48 ساعت بعد، کودکان زیر 6 سال، خانمهای باردار، افرادی که دچار بیماریهای ریوی، قلبی، کلیوی، حساسیت و بیماریهای پوستی هستند، در خانه حضور نداشته باشند. ضمنا نیازی به جمع کردن وسایل خانه نیست. رختخوابها را در معرض نور خورشید و هوای آزاد قراردهید. پس از سمپاشی و بازگشت به منزل در و پنجرهها باید باز باشند تا احتمال مشکلات تنفسی از بین برود.
در حال حاضر یکی از اصلیترین اقدامات در مبارزه با حشرات و جانوران موذی، استفاده از سموم شیمیایی است. ضمن اینکه افرادی هم هستند که خودشان از عطاریها اقدام به خرید سم میکنند و بدون در نظر گرفتن دوز مصرفی و یا پیروی از دستورالعملهای اشتباه، از آن استفاده میکنند و با این کار علاوه بر آسیب رساندن به سلامت افراد خانه، حشرات هدف را نسبت به این گونه سموم مقاوم میکنند.
گاهی ریختن این سمها در چاههای فاضلاب موجب بیماری و نابودی میکروارگانیسمهای موجود در چاه میشود و به محیطزیست آسیب میرساند. بسیاری از سمهای موجود در عطاریها و سمفروشیهای غیرمعتبر، سموم گیاهی درجه پایین و محتوی مواد دکلره است که میتواند تا 40 سال در محل باقی بماند و از خانواده د.د.ت محسوب میشود که بسیار خطرناک است.آب مناسب سم پاشی: برای تأثیر بهتر سم بهتر است از آبهای خالص استفاده شود، آبهای آلوده و دارای املاح بالا بهشدت بر روی سم تأثیر خواهد گذاشت بهطوری که ممکن است در اثر تغییر زیاد پی اچ محلول سم بر روی گیاهان تأثیر منفی داشته باشد.
چند نکته در مورد سمپاشی زمستانی: – سمپاش زمستانه را بعد از انجام هرس درختان انجام دهید. – حداقل یک هفته قبل از تورم جوانهها عملیات سمپاشی را انجام دهید. – تنه درختان از شاخهها هم مهمتر است. پس سمپاشی تنه درختان و حتی سایه انداز درختان را هم فراموش نکنید. – قبل از مصرف روغن یا سموم ابتدا آنها را در مقداری آب ولرم به خوبی حل نمایید و سپس در مخزن سمپاش بریزید.
انتخاب نوع سم: سموم کشاورزی را به دلیل حساسیت بالای این موضوع همیشه از فروشگاههای معتبر و دارای مجوز تهیه کنید، برای تهیه نوع سم با مشاورین و متخصصین کشاورزی مشورت کنید و از استفاده خودسرانه سموم اجتناب ورزید. سمهای با مارکهای معتبر مانند مارک بایر آلمان تهیه نمایید. همیشه قبل از مصرف سموم روی بسته را مطالعه کنید و بر طبق آن عمل کنید، کم یا زیاد کردن دز مصرف باعث کاهش کارایی سم خواهد شد و ممکن است تأثیر عکس داشته باشد. هنگام خرید سم به تاریخ انقضاء توجه نموده و از خرید سموم دارای نشتی رسوب دار و تغییر رنگ داده خودداری نمایید. از اختلاط بیمورد سموم با یکدیگر و یا با کودهای مایع بدون مشورت با کارشناسان خبره جدا خودداری نمایید.
آموزش سم پاشی در منزل: طریقه سمپاشی در خانه، اگر در منزل گلهای آپارتمانی نگهداری میکنید حتماً با سم و سمپاشی آشنایی دارید در اینجا به چند نکته ضروری اشاره میکنم که در سمپاشی منازل باید رعایت شود. – همیشه سعی کنید سمپاشی را در حیاط یا بالکن انجام دهید یعنی بهتر است سمپاشی در فضای باز انجام شود. – سموم کشاورزی بسیار خطرناک و سمی هستند در موقع سمپاشی از نزدیک شدن کودکان و افراد مسن به محل سمپاشی جلوگیری نمایید. – از ماسک و دستکش مناسب استفاده کنید و در هنگام سمپاشی از خوردن و آشامیدن خودداری شود. -سم را از مراکز معتبر تهیه نمایید و به تاریخ انقضاء سم توجه کنید. – گلها و گیاهان را پس از سمپاشی اجازه دهید محلول روی گیاهان خشک شود سپس به منزل منتقل کنید. – در ساعت گرم و خیلی سرد سمپاشی انجام نشود و سعی کنید در محلی سایه سمپاشی کنید تا کارایی سم بیشتر شود. – از ریختن سموم در محیط زیست خودداری کنید. -از بکار بردن مخلوطهای سم باقیمانده در سمپاشها که برای مدت طولانی باقی مانده است پرهیز کنید. – پس از پایان سمپاشی مخزن سمپاشها را به دقت بشویید. – در صورتی که پس از سمپاشی احساس سردرد، سرگیجه و تهوع داشتید سریعاً به پزشک مراجعه نمایید. در مورد سمپاشی گیاهان آپارتمانی بخصوص کاکتوسها هر سؤالی داشتید با ما در میان بگذارید تا پاسخ داده شود.
چه زمانی درختان و گیاهان را سمپاشی کنیم؟ کارشناسان معمولا زمستان را زمان مناسب برای کنترل شپشکها و آفاتی مانند برگخوار میدانند. در واقع میتوان درختان میوه دار را در ماههای بهمن و اسفند و قبل از جوانه زدن درختان آنها را سمپاشی کرد. بنابراین درختانی مانند سیب را میتوان در اسفند ماه با سم هایی چون روغن ولک و حشره کش و تخم کش مورد سمپاشی قرار داد.
در واقع سمپاشی باید بعد از سپری شدن خطر سرمای شدید زمستان و قبل از ظهور رشد جدید (متورم شدن جوانه) صورت گیرد. سمپاشی زمستانه یا پیش بهاره موجب میشود که درختان در طول فصول بهار و تابستان نیاز به سمپاشی نداشته باشند.
کارشناس امور باغ جهاد کشاورزی گفت: آبان ماه، بهترین زمان سم پاشی درختان هسته دار است.
به گزارش راه اترک، فرود: کارشناس امور باغ جهاد کشاورزی کلاله در گفتگو با راه اترک در خصوص بهترین زمان سم پاشی درختان میوه هسته دار گفت: ماه آبان بهترین زمان سم پاشی درختان میوه هسته دار میباشد.
فرود افزود: بیماری باد سرخ یا بیماری لب شتری در درختان هلو شکل میگیرد که برای جلوگیری از بروز این بیماری در آبان ماه و قبل از ریزش برگ درختان باید درختان سمپاشی شوند.
وی اضافه کرد: برای این امر باغداران میتوانند سم اکسی کولر مس را به همراه یک حشره کش مانند دیازونین مخلوط کرده و درختان را با این محلول سمپاشی کنند.
این کارشناس جهاد ادامه داد: حتما باغداران محترم توجه کنند که مخازن سم مورد استفاده آنان به هیچ عنوان مورد استفاده برای سمپاشی علف کشها مانند رانداب، توفوردی و …قرار نگرفته باشد و در صورت استفاده حتما مخزن تمیز شسته شود.
وی در خصوص مرحله دوم سمپاشی هم گفت: مرحله دوم سم پاشی در دی ماه است که در آن زمان دز سم اکسی کولر مس باید بالاتر از زمان سم پاشی در آبان ماه باشد.
حشره کشهای درختان حشره کشهای آفاتی را از بین میبرند که از برگهای و میوه درختان شما تغذیه میکنند, حشرههای شیره درختان را از شاخ و برگ میمکند، میوههای ریخته شده را میخورند و باعث ایجاد سوراخ هایی در درختان میشوند, حشره کشهای نفتی و شوینده برای کشتن حشرههای با بدن نرم مناسب هستند و در سمپاشی درختان میوه در بسیاری از مواقع هستفاده میشوند, از حشره کشهای باکتریوم برای کشتن حشراتی هستفاده میشود که از برگ درختان شما تغذیه میکنند, همچنین این نوع حشره کشهای برای بدن انسان خطر زیادی ندارند,
قارچ کش های قارچ کشهای بیشتر پاتوژنهای قارچی را از بین میبرند, این پاتوژنهای باعث آسیب به تنه، ریشه، شاخه های، برگهای و میوه درختان میشوند, این قارچهای بیشتر مواقع در درختان میوه به وجود میآیند و به آنهای آسیب میرسانند, بسته به نوع قارچ درخت ممکن هست طی مدت زمان معینی دچار مشکل شود و البته قارچهای مختلف دارای قدرت آسیب متفاوتی هم هستند, سمپاشی نفت بی خطر یک روش بسیار کارآمد برای از بین بردن این قارچهای هست, به این ترتیب به قارچهای فرصت تکثیر داده نخواهد شد, هستفاده از سمپاشی مس مایع هم یک روش خوب برای نابود کردن قارچهای و همچنین پاتوژنهای باکتری هست, هستفاده از ترکیب بروداکس نیز یک روش دیگر برای کشتن قارچهای در سمپاشی درختان میوه هست, توجه داشته باشید که قارچ کشهای مسی ممکن هست به تنه و ریشه درختان شما آسیب برسانند,
حشره کشهای ترکیبی مانند کارباریل یک حشره کش مناسب برای کشتن انواع حشرات حمله ور بر درختان شما هستند, اما این حشره کشهای برای سلامتی انسان، پستانداران و ماهیهای بسیار مضر خواهند بود, کشتن حشرات به طور اقتصادی کشتن حشرات همیشه نیاز به صرف هزینه بسیار بالا ندارد, داشتن برخی موجودات و حشرات که از بقیه حشرات تغذیه میکنند اکثر مواقع روش مناسبی برای جلوگیری از تکثیر آفات هست, کفش دوزک های، عنکبوتهای و پرندگان یک نوع حشره کش مناسب به حساب میآیند, اما گاهی اوقات همین موجودات نیز ممکن از از میوههای تغذیه کنند یا باعث مشکل شوند, این موجودات تا حدودی میتوانند از تکثیر آفات جلوگیری کنند, اما اگر میخواهید به طور کامل از شر آفات درختان میوه راحت شوید به شما سمپاشی درختان میوه را پیشنهاید میکنیم,
سمهای بی خطر یا خاموش سمهای خاموش مانند نفت بی خطر یک سم بهتر برای کشتن باکتریهای و قارچهای هست, اگر دمای محیط از 4 درجه کمتر باشد نباید از این سمهای هستفاده کنید, این سمهای در دمای پایین ممکن هست به درختان شما آسیب برسانند, پس دفعه آینده که خوهستید از این نوع سمهای هستفاده کنید حتما دما را چک کنید, بهترین زمان برای سمپاشی درختان میوه زمان مناسب برای سمپاشی درختان میوه به نوع سم مورد هستفاده بستگی دارد, در این بخش ابتدا به انواع سم اشاره میکنیم, به این ترتیب از مشکلات آینده در سمپاشی درختان میوه پیشگیری میشود,
سمهای قارچ کش درختان این سمهای اکثرا در اوایل فصل میوه هستفاده میشوند, اکثرا میبینیم که سمهای قارچ کش در درختان میوه مانند هلو هستفاده میشوند, این سمهای حتما باید در دمای حدود 15 درجه هستفاده شوند, بهتر هست تا بهایر صبر کنید و بعد از این نوع سمهای هستفاده کنید, سمهای حشره کش زمانی از این سمهای هستفاده کنید که گلبرگهای در پاییز ریخته باشند, این سمهای آفات بسیاری را در درختان میوه شما از بین میبرند, تنهای حشره ای که این سمهای نمیتوانند از بین ببرند پروانه هست, به منظور از بین بردن این حشره باید دو هفته بعد دوباره سمپاشی کنید, بار دیگر باید در اوایل تابستان سمپاشی درختان میوه را انجام دهید, زیرا اغلب در این زمان نسل دیگری از پروانههای به باغهای شما هجوم میآورند اصلا مهم نیست از چه سمی هستفاده میکنید اما هرگز زمانی که شکوفههای در حال باز شدن هستند سمپاشی نکنید, زیرا در این زمان نباید زنبورهای را بکشید چرا که این حشرات در این زمان گرده افشانی میکنند و باعث باروری بهتر درختان شما خواهند شد, میتوانید سمپاشی درختان میوه را خودتان به دست بگیرید، البته این کار نیاز به تحقیق و صرف وقت بسیاری خواهد داشت, همچنین امکان شکست خوردن و آسیب زدن به درختان هم وجود دارد, البته یک روش خوب برای سمپاشی درختان میوه هستفاده از خدمات سمپاشی درختان در شرکتهای هست, این شرکتهای از نوع سم و زمان مناسب هستفاده از آن و همچنین نوع حشرات مطلع هستند, کارشناسان با تجربه با برسی منطقه به سرعت تشخیص میدهند که چه نوع حشره ای بیشترین آسیب را میرسانند و کدام حشرات برای شما سودمند هستند به این ترتیب از سمی هستفاده میکنند که بهترین کارآمدی را داشته باشند, یک هدف بسیار مهم این هست که در طی سمپاشی به درختان خود آسیب نزنید, شما میخواهید که باروری درختان شما به حداکثر برسد و کیفیت میوههای شما بسیار خوب باشد,